Google Cloud

Google cloud print, scannen naar dropbox, Sharepoint

App voor Google Cloud Print

Met Ricoh App voor Google Cloud Print kunnen uw printers en MFP's van Ricoh afdrukopdrachten ontvangen via Google Cloud Print.

Na eenmalige installatie voor compatibele Ricoh-apparaten, kunnen gebruikers via de app gebruikers afdrukopdrachten naar deze apparaten sturen vanaf elk toestel en elke locatie.

Met de Ricoh App hebben medewerkers niet langer een vaste verbinding met een printer of het netwerk van uw organisatie nodig. Met Google Cloud Print kunnen afdrukopdrachten verstuurd worden vanaf elk toestel met een internetverbinding, ook vanaf Wi-Fi en mobiele dataverbindingen.

Dit vergroot de mobiliteit van uw medewerkers, en kan veilige 'bring your own device' (BYOD) initiatieven binnen uw organisatie ondersteunen.

Door uw printers en MFP's te verbinden met Google Cloud Print kunt u:

  • Mobiel personeel ondersteunen
  • Medewerkers de mogelijkheid bieden te werken vanaf meer typen toestellen
  • Tijd winnen door het vermijden van complexe en tijdrovende installatie en onderhoud van stuurprogramma's
  • Uw afdrukmogelijkheden uitbreiden zonder noodzakelijke significante investeringen in infrastructuur

De Ricoh App voor Google Cloud Print ondersteunt alle standaard afdrukfuncties zoals afdrukken in zwart-wit en kleur, meerdere kopieën, pagina passend maken en kiezen van paginabereik.

Ricoh Smart Device Print&Scan

Ricoh Smart Device Print&Scan is een gratis app voor smartphones en tablets waarmee printopdrachten eenvoudig en veilig naar (multifunctionele) printers van Ricoh gestuurd kunnen worden. Daarnaast kan er vanaf de multifunctionele printer direct naar smartphones of tablets worden gescand.

De Ricoh Smart Device Print&Scan app is beschikbaar voor Android en Apple. De meest populaire soorten documenten worden door de app ondersteund. Voorbeelden hiervan zijn PDF, Microsoft Office en afbeeldingen. Internetpagina's kunnen ook worden geprint.

Bestanden kunnen zowel vanaf het mobiele apparaat als vanuit de cloud worden geprint, zoals via Google Drive en Dropbox. De printopdracht kan via de app indien gewenst ook nog aangepast worden. Om uit te sluiten dat prints in verkeerde handen vallen, kunnen de printopdrachten worden voorzien van een wachtwoord.

Door middel van de Ricoh Smart Device Print&Scan app is mobiel printen eenvoudig, veilig en gratis te realiseren op Ricoh apparatuur.

  • Gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play
  • Verbind mobiele apparaten aan Ricoh printers en scanners binnen uw eigen netwerkomgeving
  • Verhoog de productiviteit door de tijd te verkorten die nodig is om documenten en ontvangen bestanden af te drukken
  • Wachtwoordbeveiliging en mogelijkheid tot integratie met hulpprogramma's voor documentuitvoerbeheer
  • Stelt gebruikers in staat om verscheidene afdrukinstellingen en uitvoerindelingen te selecteren voor de beste afdrukresultaten