Slim printen

Ga Slimmer Printen en bespaar tijd en kosten met Print & Share

Printen is foutgevoelig

In veel bedrijven komt bij printen meer kijken dan simpelweg op een knop drukken. Zo moet je checken of de opmaak klopt, naar welke printer het document wordt verstuurd en of in die printer het juiste papier in de goede lade zit. Als dat klopt, is het belangrijk na te kijken of de juiste bijlages zijn toegevoegd – denk maar eens aan je algemene voorwaarden – en dat het document niet alleen geprint, maar ook op de juiste plek gearchiveerd wordt. En (als het even kan) daarna nog even naar de juiste afdeling wordt gemaild. Een hele klus. Want deze workflow is bewerkelijk. Het bestaat uit een flink aantal stappen waarbij fouten eenvoudig kunnen worden gemaakt.

Tijd besparen is altijd slim

Ga maar na welke vragen je jezelf moet stellen. Welke papiersoort moet ik kiezen? In welke printerlade doe ik dat papier? Hoe gaat het papier in de lade? Logo op de kop bovenaan of toch andersom? Staat ons logo altijd links of rechts in de opmaak? En welk lettertype gebruiken we voor contracten? In welk corps zet ik dat? Waar sla ik het document op? Als Word of als PDF? En naar welke afdeling stuur ik daarna een e-mail? Het is duidelijk: in het geval van een dergelijke workflow loont het automatiseren van dit proces zeker.

Foutloos printen is voordelig voor iedereen

Gebruik je een applicatie zoals Print & Share, dan hoef je alle instellingen maar één keer klaar te zetten. Daarna kost het opmaken, delen, versturen en archiveren van documenten dus geen 15 minuten meer, maar slechts 2 minuten tijd. Dit verhoogt de productiviteit en je gaat dus slimmer printen. Maar het scheelt bijvoorbeeld ook het inkopen van voorbedrukt briefpapier. Het toevoegen van de juiste opmaak wordt nu immers automatisch meegenomen. De juiste informatie staat dus altijd op de juiste plek. En dat noem ik nu slim printen!